måndag 19 mars 2018

Planering Belgien, Frankrike

BELGIEN
Här vill jag att vi vandrar i den gamla staden och tar en kanaltur i Brygge. Har även läst om
de "14 beginergårdarna som ligger i Flandern som är ett unikt fenomen i världen och de finns på UNESCO:s världsarvslista. Den i Brygge räknas som den mest sevärda. Absolut väl värd ett besök! Vid sidan av beginergården ligger dessutom Kärlekssjön" text och bild kopierat från:
http://www.belgique.se/brygge/sevardheter
(Hoppas kunna lägga in egna bilder härifrån sen)



FRANKRIKE
NÄCKROSDAMMEN
Hur gjorde man förr, när Google inte fanns, undrar jag stilla efter att ha hittat en del pärlor som jag bara måste få se och uppleva under vår resa genom Europa med husbilen Mc Louis Tandy.
- Konstnären Monet's Trädgård i Giverny, 7 mil NV om Paris. Vilken lycka... och förundras över att Ida fick boken "Linnea i målarens trädgård" och med ens känns det som att cirkeln är sluten.
Claude Monet, Monet Wikipedia

Lena Andersson blev snabbt en stor favorit där upptäckten var sångboken "Majas alfabetssånger" som Ida snabbt sjöng alla A - Ö sångerna utantill redan som 3-åring (26 år sedan) och favoriten blev sången om Eken.
Ja, nu blev det mycket minnen här, men ibland bara händer det, magiska under som man bara vill dela med sig av...


Monet's trädgård
Näckrosdammen
Majas sång om Eken






2 kommentarer:

  1. Monéts trädgård är verkligen värt ett besök. Vi var där i juni -17 https://husbilkorsotvars.wordpress.com/2017/06/04/monets-tradgard/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din kommentar. Ja det ska bli så kul att se den trädgården, inte minst pga mitt eget stora trädgårdsintresse som dock förvandlats till trädgård på altan från en stor gammal trädgård intill en å där vi kunde lägga ner kanoten från tomten och paddla iväg och få se djur och natur ur ett annat perspektiv. Men nu är det husbil som gäller och vem vet om det kanske till och med blir en liten båt i sommar, svårt att låta bli när man bor precis vid havet nu - hahaa. Ska kika in i din blogg senare. Må gott och Glad Påsk :)

      Radera